Halloween-traditionernas historia

Varje år den 31 oktober deltar både barn och vuxna i den roliga traditionen Halloween. Men varifrån kommer dessa traditioner? Läs vidare för att ta reda på historien bakom några av dina favorit-halloweenvanor.

Det är en av de viktigaste frågorna

En av de mest populära aspekterna av Halloween är att klä ut sig i halloweendräkter. Men visste du att denna tradition faktiskt har sina rötter i forntiden? Kelterna klädde ut sig i kostymer gjorda av djurhudar och djurhuvuden för att avvärja onda andar. På Irland trodde man att spöken strövade omkring på jorden på halloweenkvällen, så folk bar maskeradkläder och masker när de lämnade sina hem för att undvika att bli igenkända av dessa andar.

Pumpor med skrämmande ansikten

En annan vanlig syn på Halloween är pumpor med skrämmande ansikten inristade i dem. Den här traditionen började också med kelterna, som snittade rovor till pumpor för att avvärja onda andar. När irländska immigranter kom till Amerika upptäckte de att pumpor var mycket lättare att snida än rovor, och resten är historia!

Godis och skräck

I dag tycker vi om att ge och ta emot godis på Halloween. Men visste du att denna tradition faktiskt har ett mörkt ursprung? På medeltiden trodde man att om man gav en hungrig ande lite mat skulle den lämna en i fred. Därför lämnade folk ut tallrikar med mat till spöken på Halloweenkvällen. Senare utvecklades detta till att lämna godis till Trick-or-Treaters – en tradition som vi fortfarande njuter av i dag!

Halloween är en rolig högtid som alla kan njuta av med maskeradkläder från Festbutikken. Och nu när du känner till ursprunget till några av de mest populära traditionerna kan du uppskatta den ännu mer! Så nästa gång du snittar en pumpa eller tar på dig en kostym, kom ihåg den rika historien bakom dessa urgamla seder.

Samarbeta med 24stockholm

Vill du att din artikel ska synas här?

Vill du att din artikel ska synas här på 24Stockholm? Vi publicerar dina färdiga artiklar, samt skriver artiklar efter dina önskemål. Kontakta oss i formuläret nedan för mer information.