De olika typerna av rullstolsramper

Om du eller någon i din familj har ett funktionshinder och använder rullstol vet du hur viktigt det är att ha en rullstolsramp. Rullstolsramper är ett säkert och enkelt sätt för personer som använder en rullstol eller annan rörelsehjälpmedel att ta sig in och ut ur en byggnad. Det finns många olika typer av rullstolsramper, från små tröskelramper till större bärbara ramper. Oavsett dina behov finns det en rullstolsramp som kan göra ditt liv enklare.

Små tröskelramper

Små tröskelramper är utformade för dörröppningar, små trappsteg och upphöjda trappsteg. De kan vara tillverkade av metall, plast eller gummi och de kan vara permanenta eller tillfälliga. Små tröskelramper är vanligtvis mellan 5 och 15 cm höga. De flesta små tröskelramper är gjorda för att placeras direkt ovanpå ytan där du behöver rampen. Detta gör dem lätta att sätta upp och ta ner vid behov. Små tröskelramper kan bära upp till 6000 kr.

Stora bärbara ramper

Stora bärbara ramper är vanligtvis tillverkade av aluminium och är utformade för att användas med skåpbilar, SUV:er och lastbilar. Stora bärbara ramper kan vara mellan 2 och 3 m långa. De har vanligtvis en justerbar bredd så att de kan passa de flesta fordon. Stora bärbara ramper kan fällas ihop för enkel förvaring och transport. De flesta stora bärbara ramper kan bära upp till 800 kg.

Modulära ramper

Modulära ramper är tillverkade av metall eller betong och är avsedda för permanent installation. Modulära ramper kan skräddarsys för att passa de specifika behoven i ditt hem eller företag. Modulära ramper levereras vanligtvis i 2-fots sektioner som kan anslutas till varandra för att skapa en ramp av valfri längd eller bredd. Modulära rampsystem kan bära upp till 500 kg

Det finns många olika typer av rullstolsramper på marknaden idag. Oavsett vilka behov du har finns det en ramp som kan underlätta ditt liv. Från små tröskelramper till stora bärbara ramper, det finns en ramp som är perfekt för dig. Gör lite forskning för att hitta rätt ramp för dina behov och gör ditt liv lite enklare med en rullstolsramp från HES idag!

Samarbeta med 24stockholm

Vill du att din artikel ska synas här?

Vill du att din artikel ska synas här på 24Stockholm? Vi publicerar dina färdiga artiklar, samt skriver artiklar efter dina önskemål. Kontakta oss i formuläret nedan för mer information.