Professionell båtmäklare och båtförmedlare i Stockholm

Viktiga saker att tänka på vid köp av begagnad båt

Vad du bör tänka på när du ska köpa en begagnad båt i Stockholm

Ska du köpa eller sälja din begagnade båt i Stockholm. Då kan det vara bra att anlita en båtförmedlare och båtmäklare som kan dina trakter och känner till marknaden. Det är även experter på att matcha ihop rätt båt till dig, genom att ställa rätt frågor som gör att du hittar rätt bland alla modeller, fabrikat och funktioner.

Det finns även vissa andra förberedande frågor som du bör ställa dig innan köpet. Har du en specifik budget, båtplats, hur tänker du använda den, på semestern eller i skärgården ut till lantstället, den kanske ska användas för övernattning.

Hur kommer din användning av båten se ut?

Kommer du på sikt vilja använda den för att dra ringen eller syssla med mer krävande vattensport som wakeboard och vattenskidor. Kanske det är ren avkoppling med små turer ut i Stockholms skärgård eller fiske. Andra frågor kan vara hur du ska förvara och transportera denna under vinterhalvåret.

Budgetera rätt och slipp tråkiga kostnader vid köp av begagnad båt

När du tittar på budget och vad du ska använda båten till så kan det vara bra att ha lite koll på hur priset står sig, vad kostnad för förvaring och service och underhåll kostar för just din modelltyp. Den modellen du har tittat på kanske är högpresterande och kräver en helt annan typ av service än en modell av lite enklare typ.

Det kan även vara bra att ha koll på hur finansiering och försäkringar bäst kan lösas. Du bör även tänka på att det krävs en hel del utrustning, som sjökort till GPS systemet som ett exempel på detta, som kan vara kostsamt. Du bör även beakta det faktum att det aldrig är lämpligt att bege sig ut på sjön, utan att samtliga bär någon form av flytväst.

Vad kan vara viktigt att tänka på som ny båtägare

Men det kan även vara bra att se till så det finns räddningsutrustning i övrigt. Du kanske börjar använda båten tidigt på säsongen och då kan det krävas lite annan typ av utrustning, ifall man hamnar överbord.

Det kan även i vissa fall behövas en extra liten jolle för att enkelt ta dig in till land, om det rör sig om en större båt eller segelbåt om det är svårt att lägga till vid en brygga och du måste ankra upp en bit ifrån land.

Glöm inte i din kalkyl för båten att inkludera båtplats, kostnader för bränsle, förvaring och försäkring så det inte kommer som en överraskning. Detta kan även vara frågor du kan ställa till din båtförmedlare och båtmäklare i Stockholm. Söker du båtar till salu i Stockholm med omnejd så finns Gregers båtförmedling som kan ge dig alla råd och tips vid när du ska köpa och sälja din båt.

Samarbeta med 24stockholm

Vill du att din artikel ska synas här?

Vill du att din artikel ska synas här på 24Stockholm? Vi publicerar dina färdiga artiklar, samt skriver artiklar efter dina önskemål. Kontakta oss i formuläret nedan för mer information.