Magiska pooler och tillbehör i Stockholm

Välj rätt pool till din trädgård

När det gäller att välja rätt typ av pool för din trädgård finns det några saker du måste ta hänsyn till. Den första är vad du vill använda poolen till och hur ofta du kommer använda den.

Bättre poolekonomi med en luftvärmepump till din pool

Vill man få lite bättre ekonomi med uppvärmning i poolen så är en thermo att rekommendera som är mer isolerad mot markkyla. Du kanske har varit utomlands eller på ställen där en betongpool med kakel är vanligare, oftast även smyckad med vacker mosaik. Du kan även ha sett olika typer av glasfiberpooler, som brukar vara väldigt vanligt på ställen som har en annan typ av säsong. Allt detta går självklar lösa även i Sverige men det kräver en expert på området så detta blir rätt fullt ut.

Den vanligaste formen av nedgrävda pooler i Sverige har länge varit just pooler med liner och någon form av uppvärmning som oftast varit av solfångartyp för att inte behöva driva helt på direktverkande el. Idag finns det dock väldigt energieffektiva luftvärmepumpar till pooler.

Vilken typ av pool passar bäst för just dig och din familj

När du ska välja en pool till din trädgård finns det några saker du måste ta hänsyn till. Den första är vilken typ av pool du vill ha. Det finns tre huvudtyper av pooler: glasfiber, betong och ovan jord. Var och en har sina egna för- och nackdelar, så det är viktigt att välja den som passar bäst för dina behov.

Tänk på detta när du väljer din pool

  • Syfte: Vad vill du använda poolen till? Om du bara vill svalka dig under varma dagar kan det räcka med en pool ovan jord eller en budgetvariant.
  • Storleken på din trädgård: Om du har en väldigt liten trädgård kan en mindre pool vara mer lämplig, eller kanske till och med ett spabad.
  • Hur mycket utrymme har du i din trädgård totalt: Du måste se till att det finns tillräckligt med plats för poolen, liksom för eventuella möbler eller andra föremål som du vill ha runt den.
  • Typ av pool: Det finns många olika typer av pooler, t.ex. glasfiberpooler, ovanjordiska pooler och uppblåsbara pooler.
  • Klimatet: Om du bor i ett område med varmt klimat kan en pool ovan jord vara mer lämplig. Använder du en nedgrävd pool så är det lämpligt med ett pooltäcke.
  • Budget: Hur mycket är du vill/kan spendera på en pool? Detta kommer att begränsa dina alternativ avsevärt. Har du råd satsa på ett rejält pooltak. Det kommer göra så du kan använda poolen under en längre tid på säsongen.

Kontakta gärna experterna på magiskpool.se så kan du få massor med tips och råd och befinner du dig i Stockholm kan du besöka deras rådgivare på plats.

Samarbeta med 24stockholm

Vill du att din artikel ska synas här?

Vill du att din artikel ska synas här på 24Stockholm? Vi publicerar dina färdiga artiklar, samt skriver artiklar efter dina önskemål. Kontakta oss i formuläret nedan för mer information.