Val av matta under sängen

Ett sätt att göra ditt sovrum mysigare är att lägga en matta under sängen. Gärna en stor matta för ju större mattan är, desto mer ombonat känns rummet på grund av textilerna. I det här blogginlägget vill vi ge dig lite tips och inspiration om hur du kan tänka om du vill lägga en matta under sängen.

En matta, eller hur många?

När vi pratar sovrumsmattor tänker vi ofta på det klassiska sättet att placera mattor som med två mindre mattor på var sida om en dubbelsäng och en lite större matta i änden av sängfoten. I barnrum eller sovrum med enkelsängar är det vanligt att man lägger en matta bredvid sängen. Det är fortfarande ett alternativ som många fortfarande väljer, men det är minst lika vanligt idag, om inte vanligare, att välja en stor matta under sängen. Ofta placerar du sängens fotända i mitten av mattan, vilket gör att mattan ramar in sängen på ett snyggt sätt när den sticker ut mot sängens sidor. Ju större matta du väljer, desto varmare och mjukare yta kan du sätta fötterna på när du reser dig upp. Stora mattor blir allt vanligare i sovrum nu för tiden. Om du inte vill lägga en stor matta under sängen är ett annat alternativ att placera den i fotändan framför sängen.

Ett omfattande alternativ

Heltäckningsmatta i sovrummet är ett alternativ som många väljer idag. Väljer du att lägga en matta i sovrummet lägger du automatiskt en matta under sängen också. När du vaknar, var du än sätter fötterna, kommer du att känna något varmt och mjukt under fötterna eftersom mattan är helt täckt. Det finns så många typer av mattor tillgängliga idag att ditt sovrum har många alternativ för komfort, mjukhet och komfort.

Vart köper jag mattor?

Hos Göteborgs Langettering finner du ett stort utbud av mattor där du har möjlighet att även måttbeställa!

Samarbeta med 24stockholm

Vill du att din artikel ska synas här?

Vill du att din artikel ska synas här på 24Stockholm? Vi publicerar dina färdiga artiklar, samt skriver artiklar efter dina önskemål. Kontakta oss i formuläret nedan för mer information.