Gasolgrill eller kolgrill och varma sköna terassvärmare från Enders

Gasolgrill eller kolgrill, vilken ger bäst resultat

Denna fråga delar nog upp många grillmästare i minst två läger, men ofta så kommer det finnas väldigt fina fördelar med båda typerna av grillar. En gasolgrill har många fördelar och kan i många fall kompletteras så det blir en mer kolgrillsliknande smak och grillsätt, det ger en smak som många förknippar med just grillad mat. Det finns även flera olika varianter där grillen är av en så kallad kombinerad variant där du får det bästa funktionerna av dessa två världar.

Gasolgrillen anses av många vara lite enklare att hantera

För att särskilja just gasolgrillarna från kolgrill så behöver man se över lite hur pass tillgänglig funktionen är. En gasolgrill kräver inte någon större förberedelse och du kan snabbt få upp en grillvärme som passar för det flesta behov och smaker. Det går även att kombinera med att använda vissa typer av tillbehör till gasolgrillen som skapar en mer kolgrillad smak.

När du väl har grillat klart så är det enkelt att stänga av gasen och låt grillen svalna. Du rengör oftast även grillgallret enkelt på en gasolgrill, då det ofta är ett genomtänkt material på gallret. Vilket gör detta enklare än på en traditionell kolgrill där det ofta bränner fast på ett annat sätt.

Bibehåller kolgrillen sin plats när det kommer till att uppnå den grillade smaken

En kolgrill ger däremot en väldigt god smak som uppskattas av nästan alla som tycker om grillat. Men tyvärr lämnar den lite till övers då den bland annat kräver en annan typ av övervakning efteråt. Askan från kolen kommer hålla sig varm väldigt länge, framförallt om det är briketter eller ved som använts. Det kan faktiskt hålla sig varm i rätt lång tid om man inte släcker den ordentligt vilket kan var skönt under grillkvällen, men då finns det sköna terrassvärmare som kan uppnå den funktionen istället.

Sommartid kan det även vara av extra behov att vattna kring grillplatsen för att minska exempelvis gräsbränder. Det kan också vara lite besvärligare med rökbildningen som blir, vilket kan vara lite besvärligt om du har väldigt nära till grannen.

Dina grillbehov avgör, snabb grillning på lunchen eller sena grillkvällar?

När du väljer din grill bör du därför göra ett noggrant val och det finns bordsgrillar som använder sig av kolgrillens alla fördelar men inte avger rök på grund av ett unikt fläktsystem. Grillarna från tyska Enders har en sådan i sitt sortiment. En bordsgrill är självklart något begränsad och kan vara ett smidigt komplement till övriga gasolgrillar och kolgrillar.

Välj alltid kvalitét och samla på tips och råd från riktiga grillexperter

Det rekommenderas varmt dock att välja kvalitét och om det tar för mycket plats med en kombinerad variant så kan du köpa en gasolgrill av större variant som hanterar volymen och den varierade grillade maten medan kolgrillen kan tjäna för att grilla det som gör sig bäst av att grilla över glödbädd såsom kött, fisk och grillost. Du kan med fördel grilla alla tillbehören och varmhålla på gasolgrillen.

Det finns mängder med varianter och grilltips på hur du bäst ordnar dina grillkvällar du finner både inspiration och expertråd på Grillat.se. Du finner även snyggt designade terrassvärmare från Enders, som passar för de flesta altaner. På så sätt förlänger du grillkvällarna och kan mysa mycket längre utomhus.

Samarbeta med 24stockholm

Vill du att din artikel ska synas här?

Vill du att din artikel ska synas här på 24Stockholm? Vi publicerar dina färdiga artiklar, samt skriver artiklar efter dina önskemål. Kontakta oss i formuläret nedan för mer information.