Tänk på vilken stol du har på arbetsplatsen

Visste du att de flesta människor som arbetar på kontor tillbringar mer tid sittande än någon annan aktivitet under dagen? Därför är det så viktigt med god ergonomi på jobbet och att använda ergonomiska hjälpmedel vid behov. Om du inte gör det kan du utsätta din kropp för risken att drabbas av allvarliga skador.

Att sitta i en obekväm eller felaktig position kan orsaka en mängd problem för kroppen, till exempel ryggsmärta, nacksmärta och huvudvärk. Att sitta länge kan dessutom leda till cirkulationsproblem och ökad risk för hjärtsjukdomar. Alla dessa problem kan undvikas genom att använda god ergonomi på jobbet.

Det finns några enkla saker du kan göra för att säkerställa god ergonomi på ditt kontor. För det första bör du se till att din stol är bekväm och ger stöd. Om du inte har en justerbar arbetsstol kan du överväga att använda en kudde eller ett ländstöd för att bibehålla en korrekt inställning. För det andra bör du hålla datorskärmen i ögonhöjd för att undvika att nacken och axlarna belastas. Slutligen, ta ofta pauser för att röra på dig så du får igång blodcirkulationen.

Hos ErgoComfort hittar du mängder med olika ergonomiska hjälpmedel. Med deras långa erfarenhet och stora utbud har dem allt du behöver. Dem kan också hjälpa dig om du har några frågor kring någon av deras produkter. Många av deras produkter är också perfekta för miljöer som behöver exempelvis ESD stol eller cleanroomprodukter.

Samarbeta med 24stockholm

Vill du att din artikel ska synas här?

Vill du att din artikel ska synas här på 24Stockholm? Vi publicerar dina färdiga artiklar, samt skriver artiklar efter dina önskemål. Kontakta oss i formuläret nedan för mer information.