Dags att duka bordet till tidernas bästa hemmafest

Dags att duka bordet till tidernas bästa hemmafest

Är det dags för parmiddag eller en större middag med kompisgänget. Har du tröttnat lite på att duka med dina vanliga bestick och känns det inte lika lockande att koka pasta i vardagskastrullen längre? Ge dig själv ny matlagningsinspiration genom att uppgradera ditt kök med allt från köksknivar, köksredskap som pastakastruller och andra typer av kastrullset.

Saknar du en mortel i ditt hem och letar efter den där speciella morteln. Den som gör att du på det enklaste sätt kan mala ned dina pepparkorn och skapa din egna perfekta kryddblandning. När det kommer till matlagning så är det precis som med vilket hantverk som helst. Det krävs rätt verktyg och förvaring så det bibehåller funktionen, köper du ett knivset så är det bra att komplettera detta med ett bra knivställ.

Hade du en brödlåda när du var mindre och alla i hushållet visste var faktiskt brödet fanns? Komplettera då ditt hem med ett riktigt bra brödskrin, så kommer du slippa bli väckt en söndagsmorgon av att ingen hittar brödet. Skulle du vilja att fördrinken ser lite lyxigare ut eller att champagnen eller vinet kan ligga på kylning ute hos dina gäster då behöver du även en champagnekylare eller en vinkylare, men även lite bartillbehör.

Skapa underbara fördrinkar och komplettera drinkvagnen med rätt bartillbehör

Har du införskaffat en barvagn till festen och vill göra lite kaffedrinkar så kommer du behöva några Irish coffee glas, eller longtail och cocktailglas. Ska du samtidigt skapa lite mysig stämning så kommer du behöva införskaffa en kandelaber som ger en mysig stämning, det finns både golv och bordsvarianter och det är en smaksak.

En golvkandelaber är smidig då den inte tar någon plats på bordet och samtidigt ger ett mysigt ljus i samma nivå som en bordskandelaber. Däremot kan det behöva kompletteras med ljuslyktor i metall eller glas på bordet för att det inte ska bli för mörkt när man äter. Det går även att placera ut en eller två vanliga kandelabrar på bordet i kombination med ljuslyktorna för bästa stämningsljus.

Glöm inte att du eller någon annan måste diska efter festen och då ska det vara ett snyggt diskställ som kan stå framme helst ett svart diskställ, på så sätt så brukar det alltid finnas någon i sällskapet som gärna hjälper till att diska av det värsta under festens gång.

Samarbeta med 24stockholm

Vill du att din artikel ska synas här?

Vill du att din artikel ska synas här på 24Stockholm? Vi publicerar dina färdiga artiklar, samt skriver artiklar efter dina önskemål. Kontakta oss i formuläret nedan för mer information.