Bygg en modern och öppen bastuupplevelse med en glasvägg

Att förvandla din bastu till en elegant och öppen oas kan vara lättare än du tror. Genom att installera en glasvägg kan du skapa en unik atmosfär och ge ditt basturum en luftig känsla. Vi har intervjuat Krister på Bastupunkten för att få insikt i fördelarna och möjligheterna med att bygga en glasvägg till din bastu. Läs vidare för att lära dig mer om processen, kostnader, tekniska aspekter och hur du kan uppnå den perfekta balansen mellan stil och funktionalitet i ditt basturum. Ta steget mot en modern och avslappnande bastuupplevelse med en glasvägg!

Vi har lämnat över 7 frågor från våra läsare till Krister på Bastupunkten att svara på, och så här lyder hans svar på dessa:

Kan jag bygga en glasvägg till min bastu?

Ja, du kan bygga en glasvägg om du behärskar en geringssåg, skruvdragare och ett vattenpass/laserpass, dvs det gäller Bastupunktens glasväggar. Vad som är viktigt är följa monteringsanvisningar och att vara noggrann.

Är det dyrt att bygga en glasvägg?

Nej, inte dyrare än en vanlig bastuvägg som ska reglas upp, spikas bastupanel, montera en bastudörr mm.

Hört att glasväggar kräver ett kraftigare bastuaggregat?

Ja det stämmer för speciellt elektriska bastuaggregat, glas leder ju som bekant värme, och du bör dimensionera upp ett elektriskt aggregat med 0,5 kW per m2 glasyta. Ska du bada vid höga temperaturer typ 90 grader så öka till 1 kW/m2.

Vad är fördelen med en glasvägg i en bastu?

Bastun är ett relativt litet rum, kan ge känsla av att sitta i en trälåda, med glasväggen kan du flytta ut blicken, kanske ha kontakt med andra i relaxen intill, ger alltså en öppnare känsla som alla gillar.

Vi ska ha tilluft till bastuaggregatet, kan ni ta hål i glasväggen för ändamålet?

Härdat glas går inte att efterbearbeta men du behöver heller inga hål i glasväggen, tilluft tas under dörren, funkar både för elektriska aggregat som vedeldade.

Vi vill ha högtalare inne i bastun, hur funkar det med en glasvägg?

Det är inga problem då glasen är 8 mm tjocka och börjar inte skallra, det räcker tom att ha högtalarna utanför glasväggen då glas släpper igenom ljud.

Noterat att Bastupunkten verkar ha de lägsta priserna på marknaden, betyder det att ni har sämre kvalité?

Nejdå, tvärt om faktiskt, ingen har bättre kvalité än oss, vi köper helt enkelt stora volymer av alla delar för att hålla konsumentpriser nere.

Sammanfattning

Nu kan du skapa en bastuupplevelse utöver det vanliga genom att integrera en glasvägg i ditt basturum. Med dess förmåga att öppna upp rummet, erbjuda en vidsträckt utsikt och ge en känsla av rymd kommer du att njuta av en unik och avkopplande atmosfär. Tack vare Krister på Bastupunkten har vi fått värdefulla insikter och svar på vanliga frågor om att bygga en glasvägg till bastu. Så ta steget och ge din bastu en modern touch genom att skapa en glasvägg som kommer att förhöja både utseendet och känslan i ditt basturum. Njut av den avslappning och elegans som en glasvägg kan ge och skapa en bastuupplevelse utöver det vanliga.

Samarbeta med 24stockholm

Vill du att din artikel ska synas här?

Vill du att din artikel ska synas här på 24Stockholm? Vi publicerar dina färdiga artiklar, samt skriver artiklar efter dina önskemål. Kontakta oss i formuläret nedan för mer information.