Övervakningskameror för utomhusbruk, IP-kamera eller Värmekamera

Bästa övervakningskamerorna för utomhusbruk

Behöver ditt företag övervakningskameror utomhus och är osäker på vad man ska tänka på. Då finns det specialister på detta område som kan hjälpa dig med att både välja ut rätt typ av kamera, lins och alla typer av tillbehör. Men även hur du ska tolka Integrationsmyndigheten och GDPR´s lagtexter och riktlinjer.

Det kanske kommer fungera bäst om du samtidigt installerar ett belysningssystem med IR eller något annan belysningsform. Idag finns det många olika typer av övervakningskameror som klarar det något kargare klimatet i Sverige.

Ibland behövs det uppvärma kamerahus för att klara en riktig kall vinterdag, detta kan var svårt att utläsa själv. Genom att ta in en specialist på övervakningskameror så kan du få rätt vägledning direkt. Tänk på att budgetera lite högre för just utomhusbruk då det kan krävas lite extra utrustning utöver kameran och kablaget.

Tänk så här när du behöver välja mellan värmekamera eller traditionell IP-kamera

I sammanhanget så finns det även övervakningskameror för utomhusbruk som är en värmekameror. Denna teknik används för att detektera värme i föremål eller personer. Ibland behövs inte själva identifieringen med vanlig bild utan för övervakning av en fordonspark eller inom industri. Då kan det vara bra att se om det är någon del som är överhettad, på så sätt kan man förhindra exempelvis en brand i fordonet eller maskinen.

WiFi övervakningskameror eller kabelburna IP-kameror?

När man bestämmer sig för övervakningskameror för utomhusbruk så kan det vara lockande att välja en övervakningskamera med WiFi. Idag fungerar dessa WiFi övervakningskameror väldigt bra, men det kan blir problem med routern eller uppkopplingen, där en erfaren leverantör vet hur du löser även detta. Därför rekommenderas oftast ett kabelburet system för fasta och mer kritiska installationer. När du letar efter passande kameror så kan det vara bra att tänka på att det finns IP-kameror och analoga kameror.

Skillnaden mellan analoga och IP baserade kameror

En analoga kameror har fortfarande många fördelar och används i vissa situationer. En IP-kamera har alla fördelarna med att vara digital, det är oftast en enkel installation och går att använda i många olika system och program, en analog kräver oftast lite olika extra utrustning för att kunna vara digital, oftast en kontrollenhet. En kontrollenhet brukar oftast vara uppdelad i 4 ingångar som dubbleras och måste oftast kopplas in med fysisk kabel, direkt från kameran.

Ett IP baserat system går att koppla in direkt på nätverket, och tilldelas ett IP nummer, vilket gör det mer flexibelt. Det finns speciella system för att lösa strömförsörjningen till din IP baserade utomhuskamera och det är att välja en PoE switch. Det betyder att din kamera strömförsörjs via nätverkskabeln, beakta dock att det kan krävas extra ström till det uppvärmda kamerahuset.

Samarbeta med 24stockholm

Vill du att din artikel ska synas här?

Vill du att din artikel ska synas här på 24Stockholm? Vi publicerar dina färdiga artiklar, samt skriver artiklar efter dina önskemål. Kontakta oss i formuläret nedan för mer information.