Nyckelfärdig Attefallshus till den blivande studenten eller för hemma semestern

Så skapar du plats för ett Attefallshus på tomten

Bor du i ett område där det är svårt att få bostad och det är ett högt tryck på fastighetsmarknaden och gärna skulle ha en inneboende. Det är komplicerat att dela ytor inomhus även om det är avgränsat bra och med separata ingångar.

Tänk istället att du kan använda en del av din tomt för att få bygga ett eget lite hus som du till och med kan hyra ut eller använda som egen liten mysig stuga på tomten.

Du kanske har mellanstora barn i dag och tiden går fort, snart är det dags för det egna första boendet och då är ett Attefallshus ett lagom sånt, förmodligen även större än studentrummet eller den första egna lägenheten och garanterat mycket lyxigare.

Hur mycket yta behövs för ett Attefallshus?

Det krävs inte så mycket mer än ett visst avstånd från närmsta granne och ett Attefallshus är i regel kring 18-30 kvadratmeter stort så du behöver inte upprymma så mycket mer utöver detta och har du en tomt på ca 20 gånger denna yta så är det gott om plats kvar till annat ändå, och då skulle det vara en förhållandevis liten tomt. Det är dock bra att ha lite koll på vad som gäller kring detta i din kommun.

Genom att köpa nyckelfärdigt vinner du mycket på allt det svåra arbetet med att rita och bestämma hur grunden och alla andra saker ska se ut. Du kan sätta ihop hela bygget själv eller anlita en hantverkare till själva skalet och sen kan du arbeta inomhus och inreda efter egen smak och tycke.

Framtidssäkra boendet och öka värdet på ditt hus samtidigt

Skapa fler möjligheter till framtiden och det är aldrig fel att ha ett extra hus på tomten, detta brukar öka försäljningsvärdet då det kan finansiera delar av det egna boendet. Att hyra ut till någon kan även kännas bra för att en ungdom ska kunna få en trygg och säker miljö att studera och vistas på.

Det går även att bygga en mysig del av trädgården och skapa en liten oas kring ditt nya Tiny Home eller Tiny House. Det är mysigt att bo på små ytor, så semestern kanske blir på den egna tomten när du hyr ut ditt vanliga hus, om det kanske är något större evenemang i staden.

Fördelen med att bygga nyckelfärdiga lösningar av Attefallshus, Friggebodar som gäststugor är att det inte kräver hela engagemanget och det är inga bygglov som krävs i det flesta fall utan bara vissa förhållningsregler. Passa även på att beställa hem en byggsats för att förvara verktygen i. Det kan vara ett bra första projekt innan du monterar upp ditt nya lilla hus det finns byggsatser för att skapa perfekta små redskapsbodar i storleken upp till 10 kvadratmeter.

Samarbeta med 24stockholm

Vill du att din artikel ska synas här?

Vill du att din artikel ska synas här på 24Stockholm? Vi publicerar dina färdiga artiklar, samt skriver artiklar efter dina önskemål. Kontakta oss i formuläret nedan för mer information.