Den kompletta guiden till studsmattor – fördelar, typer och var du kan köpa

Studsmattor är en populär fritids- och tävlingssport. De är också ett bra sätt att få lite motion och ha kul med dina vänner eller familj.

Studsmattor har funnits i över 100 år. Den första studsmattan uppfanns 1891 av George Nissen som använde fjädrar från hästsadlar för att göra mattan för sin uppfinning.

I början av 1900-talet använde man studsmattor som träningsform, men de var inte särskilt vanliga. Det var inte förrän på 1960-talet som de blev mer populära i Amerika.

4 stora fördelar med att använda en studsmatta för fysisk aktivitet

En studsmatta är ett bra sätt att träna och ha kul på samma gång. Den kan användas för en mängd olika fysiska aktiviteter, som att hoppa, tumla och till och med göra sit-ups.

1. Studsmattan kan hjälpa mot fysiska tillstånd som ländryggssmärta eftersom den ger stöd till ryggraden när man hoppar upp och ner på den.

2. Det kan förbättra balansen eftersom du måste stabilisera dig själv när du är i luften 3. Det hjälper till att gå ner i vikt genom att öka din puls, vilket hjälper dig att bränna kalorier snabbare. 4. Det är en träning med låg effekt som innebär att dina leder inte ta så mycket stryk

5 bästa typerna av studsmatta för alla åldrar och nivåer

Studsmattor från Exit och Berg är ett bra sätt att få lite motion och ha kul på samma gång. Men alla studsmattor är inte skapade lika. Det finns många olika typer av studsmattor, och det kan vara svårt att veta vilken som är bäst för dig.

Det finns tre huvudtyper av studsmatta – inomhus, utomhus och minitrampolin. Inomhusstudsmattor är perfekta för barn som bor i lägenheter eller hem med mindre bakgårdar. Utomhusstudsmattor ger mycket mer utrymme för att hoppa, men de kan vara för stora för små gårdar eller balkonger. Mini-tramps är bra eftersom de inte tar upp mycket plats i ditt hus eller trädgård, men de är inte lika studsiga som andra typer av luffare.

Var kan man köpa sin egen studsmatta?

Ovala studsmattor är mycket roligt för barn. De är också ett bra sätt att få lite motion och ha kul med dina vänner eller familj.

Det är viktigt att köpa en studsmatta av god kvalitet som håller i flera år. En billig studsmatta håller bara några månader innan den går sönder och du måste köpa en till.

Det finns många ställen där du kan köpa din egen studsmatta. Du kan hitta dem i butiker, online eller till och med genom lokala annonser.

Samarbeta med 24stockholm

Vill du att din artikel ska synas här?

Vill du att din artikel ska synas här på 24Stockholm? Vi publicerar dina färdiga artiklar, samt skriver artiklar efter dina önskemål. Kontakta oss i formuläret nedan för mer information.